Køkkenomstillingspuljen hos Fonden for økologisk landbrug har igen åbent for ansøgning om midler.

16.07.2024

Køkkenomstillingspuljen hos Fonden for økologisk landbrug har igen åbent for ansøgning om midler.

Endnu engang har de professionelle køkkener mulighed for at søge om økonomisk støtte til at omstille til økologi i køkkenet. I år kan både private og offentlige køkkener ansøge.

 

Køkkenomstillingspuljen hos Fonden for økologisk landbrug har igen åbent for ansøgning om midler. Der er i økologiaftalen afsat 9,9 mio. kr. til brug i bevillingsåret 2025.

Hvor det sidste år kun har været muligt for de offentlige køkkener at søge, er ansøgningskategorierne i 2025 udvidet til at omfatte både kommuner, regioner og statslige institutioner til køkkener, som drives i eget regi, virksomheder, som driver offentlige eller private køkkener og virksomheder til egne private køkkener.

De ændrede ansøgerkategorier betyder, at både offentlige institutioner og private virksomheder kan søge tilskud til kompetenceudvikling, hvilket giver flere køkkener mulighed for at opkvalificere deres medarbejdere samt fremme økologisk og bæredygtig udvikling i køkkener over hele Danmark.

 

Understøtter Det Økologiske Spisemærke

Når de professionelle køkkener, offentlige såvel som private, vælger at omstille til økologi, er det muligt for det enkelte køkken at ansøge om Det Økologiske Spisemærke.

Det Økologiske Spisemærke er gratis at tilmelde sig og viser, hvor stor en procentdel af de indkøbte føde- og drikkevarer, der er økologiske. Det Økologiske Spisemærke findes i tre udgaver; guld (90-100% økologi), sølv (60-90% økologi) og bronze (30-60% økologi).

På nuværende tidspunkt er der 3500 offentlige og private køkkener i Danmark, der har omlagt deres køkken til økologi.

Den økologiske omstilling af offentlige og private køkkener er med til at højne økologiprocenten i de mange daglige måltider, der serveres ude i landets kantiner, daginstitutioner, skoler, hospitaler, caféer, restauranter og hoteller mv. Det er til gavn for både biodiversitet, vandmiljø og dyrevelfærd.

Ansøgningsfrist om midler hos Fonden for økologisk landbrug er 23. september 2024 kl. 12.00

Husk at holde øje med ansøgningsfrister og specifikke krav for hver enkelt pulje. Vi opfordrer alle interesserede til at undersøge mulighederne nærmere og indsende deres ansøgninger.

 

Ansøgning skal sendes til Fonden for økologisk landbrug via nedenstående link.

 

Læs mere om hvordan du ansøger her - Se under - 4. Ansøgning om tilskud 2025 - Køkkenomstilling.

Det er Fonden for økologisk landbrug, der administrerer og udmønter puljemidlerne. Alle spørgsmål vedrørende ex. ansøgning, formalia mv. skal stiles til Fonden for økologisk landbrug.